Банкеръ Daily

Общество и политика

Плевнелиев: Румен Радев ще остане в историята като изцяло провален президент

Президентът Румен Радев ще остане в историята като първия изцяло провален на държавен глава в България. Това каза президентът на страната в периода 2012–2017 година Росен Плевнелиев.

"Никакви приоритети, никаква ангажираност към някаква кауза, никаква вътрешно и външнополитическа дейност. След 4 години управление на президента Радев не можем да посочим видим резултат. Само общи приказки, търсене на конфронтации и плюене по институциите - парламента, правителството. Румен Радев е умен и вижда, че идва краят на мандата му и че няма какво да отчете. Именно затова той оттук нататък ще направи всичко възможно да търси конфронтацията. Това е неговата последна карта – битката. И той ще я води по всички възможни фронтове", каза Плевнелиев пред Нова телевизия.

Според него политикът, който търси конфронтацията и създава хаос, размахвайки юмруци пред президентството, е именно държавният глава Румен Радев.

Експерезидентът посъветва настоящия държавен глава, след като говори за върховенството на закона, да знае, че то се крепи на институции и правила.

“Румен Радев не е първият, който е проверяван от прокуратурата. Аз бях 2 години подложен на тежки проверки. Президентът Първанов също. Действията на Радев ни подсказват, че крие нещо. Той отказва да съдейства на прокуратурата, а търси оставки. Нито един друг държавен глава, не е действал така. Той е загърбил всички правила на демократичната държавност", подчерта Плевнелиев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във