Банкеръ Daily

Общество и политика

Плевнелиев основа фондация ”Решения за бъдещето”

Президентът (2012-2017 година) Росен Плевнелиев основа своя фондация, която започва работа.

Вчера беше подписано споразумение за сътрудничество между фондация "Българска памет" и фондацията на Плевнелиев "Решения за бъдещето" в рамките на 20-то издание на Пролетния семинар на "Българска памет" във Варна. Форумът бе под наслов "България 2017 - 10 години част от ЕС, период на предизвикателства, възможности и научени уроци" и събра над 200 младежи от историческата ни диаспора в Украйна, Молдова, Сърбия, Македония и България. 

Президентът Плевнелиев беше сред специалните гости. През целия си мандат той подкрепяше инициативата и младите хора често бяха негови гости в президентската институция, се подчертава в съобщението. 

Той участва в дискусията, посветена на членството на България в ЕС - 10 години в голямото европейско семейство, както и в презентация "Мир, образование и иновации". В словото си той заяви, че България получава над три пъти повече средства по линия на европейската солидарност, отколкото внася в бюджета на ЕС. 

"България е един от нетните бенефициенти сред страните от ЕС. Общите вноски в бюджета на ЕС за предния програмен период (2007-2013 г.) възлизат на над 2,6 млрд. евро, но пък общите разходи от бюджета на ЕС за страната за същия период са над 8,6 млрд. евро", допълни Плевнелиев. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във