Банкеръ Daily

Общество и политика

Плевнелиев: Казусът "КТБ" трябва да се разрови до дупка

Казусът "КТБ" трябва да се разрови до дупка, заяви президентът Росен Плевнелиев, който оглавяваше страната от 2012-а до 2017-а година. Плевневлиев настоя отговорните институции да излязат и да дадат обяснение за случилото се.

"Искам да се тръгне по пътя на парите и да се намери кой ги е взел. Тези хора, които замазаха нещата и които носят отговорността за това, че институциите се провалиха по казуса КТБ, не са понесли отговорност за това, което се случи. Това е много жалко", заяви той. 

"Тогавашният шеф на ДАНС не каза нищо и произведе един никакъв доклад по случая, само и само за да представи нещо", допълни Плевнелиев. 

Във връзка с решението на президента Румен Радев да разсекрети стенограмата КТБ от 29 юни 2014-а Плевнелиев заяви, че според него президентската институция е изгубила своята тежест.

Той беше категоричен, че трябва да се разсекрети и другата стенограма от 14 юли: "Имаше две консултации. Аз бях против и продължавам да съм против, но след като са отворили единия разговор, трябва да отворят и другия".

Относно наследника си на поста Плевнелиев  коментира: "В тези повече от 100 дни, в които президентската институция показа какво може, се допуснаха немалко грешки. Това ме изпълва с притеснение".

Facebook logo
Бъдете с нас и във