Банкеръ Daily

Общество и политика

Плевнелиев кани на среща всички партии от новия парламент

Президентът Росен Плевнелиев ще се срещне в 10:30 часа утре с представители на политическите сили, които влизат в следващия парламент, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Той кани политическите партии и коалиции, които получиха парламентарно представителство на изборите на 5 октомври по повод предстоящото свикване на 43-ото Народно събрание и първото му тържествено заседание.

От президентството уточняват, че предстоящата среща не е във връзка с предвидените в чл. 99 на Конституцията консултации, които са свързани с връчване на мандат за съставяне на правителство с парламентарните групи.

През тази седмица победителят от парламентарните избори ГЕРБ провежда разговори за съставяне на кабинет с всички политически партии, които трябва да влязат в новото Народно събрание.

Партията на Бойко Борисов вече проведе консултации с БСП и ДПС, а утре предстои среща с Реформаторския блок. До края на седмицата екипът на Борисов ще разговаря с Патриотичния фронт, "България без цензура", "Атака" и АБВ. .

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във