Банкеръ Daily

Общество и политика

Плевнелиев е на двудневно посещение в Полша

Днес и утре президентът Росен Плевнелиев ще бъде на официално посещение в Полша, съобщиха от президентството.

Сред акцентите в разговорите на българския държавен глава и неговия полски колега Бронислав Коморовски днес ще са възможностите за активизиране на двустранните търговско-икономически и инвестиционни отношения и обсъждането на въпроси от европейския дневен ред по приоритетни за България и Полша.

В рамките на визитата си българският президент ще се срещне и с министър-председателя на страната Ева Копач, с маршала на Сената на Полша Богдан Борусевич, както и със заместник-маршала на Сейма Елжбьиета Раджижевска.

Плевнелиев ще посети Фондовата борса във Варшава и ще запознае представителите на полския бизнес с възможностите за икономическо сътрудничество, инвестиции и туризъм в България.

В сградата на българското посолство във Варшава държавният глава ще се срещне с представители на българската общност, където ще бъде открита и изложба на българска живопис.

На 19 ноември държавният глава ще посети Европейския мемориален център на "Солидарност" в Гданск и ще положи цветя пред Паметника на загиналите по време на събитията през 1970 г.  Президентът Плевнелиев ще се срещне с областния управител на Поморско воеводство Ришард Стахурски.

Facebook logo
Бъдете с нас и във