Банкеръ Daily

Общество и политика

Пластмасов Борисов с червени очи се появи на площад "Гарибалди"

На 1 април София осъмна с триметров паметник на премиера Бойко Борисов на столичния площад "Гарибалди". Паметникът е поставен до фонтана на реновирания площад , който столичани оприличиха на надгробна плоча и чието премахване предстои.

Премиерът е изобразен подпрян с една ръка върху малка купчинка книги - на едната пише "БКП", а в другата ръка държи ножица. Освен това очите на премиера светят в червено и говори на гражданите, които минават покрай него. Това, което казва са негови любими изрази. Около паметника звучи популярния хит от началото на 90-те години "Батальонът се строява".

"Основната идея е, че историята не е само в миналото, тя е и в настоящето. Ние създаваме история и всичко е обект на памет - каза авторът на мемориала, скулпторът Андрей Врабчев. - И всичко, което е създадено, е паметник на своето време. Самата работа е първо закачка с тенденциите в съвременната монументална скулптура в България, тъй като тя е интерактивна, светят ѝ очите и разговаря – така тя сама по себе си е паметник на нашето време"

Около 10 ч. авторът на проекта го демонтира.

Самият Борисов прие шегата и публикува новината с триметровия си паметник на страницата си във Фейсбук. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във