Банкеръ Daily

Общество и политика

Пламен Узунов вече е с повдигнато обвинение

Президентският секретар Пламен Узунов вече е с повдигнато обвинение.  Той бе арестуван вчера по разследването за търговия с влияние. А  президентският съветник Илия Милушев, който също беше арестуван вчера, беше доведен във военната прокуратура. Очаква се да му бъде повдигнато обвинение, каза адвокатът му Атанаска Каракашева.

"В искането за отнемане на допуска до класифицирана информация е записано, че това става заради дейност против националната сигурност и ненадежност, заради факти и обстоятелства, които биха дали възможност за изнудване на лицето", обясни Каракашева.

Президентският секретар Пламен Узунов беше в отпуска след избухването на скандала с чатовете между него и русенския бизнесмен Пламен Бобоков и разследването за търговия с влияние при назначаването на прокурор и посланици.

Вчера сутринта Специализираната прокуратура, Военната прокуратура и СДВР влязоха в сградата на Президентството заради изтичане на класифицирана информация. Претърсени бяха два кабинета, иззети документи, а на двамата висши служители на администрацията на президента бе отнет достъпът до квалифицирана информация.

По-рано бе задържан и бизнесменът Пламен Бобоков. Адвокатът му Ина Лулчева  заяви, че според нея повторният му арест е незаконен. По думите ѝ Бобоков е задържан за 24 часа по Закона за МВР, въпреки че срещу него има друго разследване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във