Банкеръ Daily

Общество и политика

Пламен Николов: Търсим подкрепа навсякъде

​Винаги сме казвали, че партиите на протеста са наши предпочитани партньори, но търсим подкрепа навсякъде. Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента номинираният за министър-председател от "Има такъв народ" Пламен Николов в коментар за преговорите за подкрепа на проектокабинета на партията.

Попитан притеснява ли го, че партиите, от които ИТН очаква подкрепа, мислят твърде дълго, той посочи: "Не, по-добре да се обмисли повече, отколкото да се отреже веднага".

В отговор на въпрос дали мандатоносителят търси подкрепа от ДПС, Николов заяви: "Не, разбира се".

Кандидатът за премиер отбеляза, че мандатът може да бъде върнат изпълнен на президента Румен Радев и преди петък.

Попитан за изразеното в социалните мрежи негативно отношение на Момчил Иванов – един от номинираните за министри, към "Демократична България", Пламен Николов каза: "Ще бъде чудесно да попитате г-н Иванов по този въпрос. Аз не мога да отговарям за това как г-н Иванов мисли, разсъждава, как желае да си построи изказванията".

Междувременно стана ясно, че "Демократична Българпия" и "Изправи се БГ! Ние идваме" се консултират за подкрепата за правителството на "Ива такъв народ". Имало е разговор между тях, но резултат не е известен.  

"Ситуацията е много сложна. Говорим, обсъждаме", бе лаконичният коментар на Христо Иванов.

Още вчера се разбра, че нагласата на съпредседателя на ДБ не е особено позитивна. Самият той дори не отида на срещата с ИТН, на която кандидат-премиерът Пламен Николов представи състава на проектокабинета. 

Мая Манолова пък също не коментира пред журналисти какво са говорели с ръководството на ДБ и дали има постигнато решение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във