Банкеръ Daily

Общество и политика

Пламен Николов: Следват избори до дупка

Решението дойде съвсем естествено след всичко, което се случи. Чувствам се разочарован за всички останали хора, за избирателите, не само наши, за всички останали в цялата страна, които възлагаха тази идея на "Има такъв народ" - този път да се сформира правителство наистина. Голяма отговорност, която се стовари върху нас. Това коментира пред БНТ Пламен Николов, който по-рано днес оттегли кандидатурата си за министър-председател.

"Разочаровахме хората, че не можахме да осъществим идеята на тази сграда (Народното събрание - б. ред.) да направим единение, точно, когато е най-нужно на нашата страна. Планът за възстановяване вероятно ще бъде отложен, всичко, свързано с COVID кризата, приемането на новата бюджетна рамка, без която няма да можем да си мечтаем за увеличение на пенсиите. Разочарован съм не в личен план, разочарован съм за страната ни", заяви Николов.

Относно оттеглянето на кандидатурата на Петър Илиев за вътрешен министър, Пламен Николов коментира: "Ние сме отбор, аз имам чудесни впечатления от г-н Илиев, не мога да коментирам нито неговия личен живот, нито неговите научни трудове. Не съм компетентен в тази сфера. Ако цената е била на този компромис личността на г-н Петър Илиев да не присъства в това правителство, мисля, че това ще бъде подвеждащ аргумент, защото едва ли това е основната причина", посочи номинираният от "Има такъв народ" за премиер.

"Следват избори до дупка", подчерта Пламен Николов. 

"Няма разочарование, чувстваме се предадени, заради това се случва това, което става. Заради отказа на партиите на протеста да ни подкрепят проектокабинета, защото винаги е ставало въпрос, че ние ще говорим за политики, за което нямаше абсолютно никакви различия", коментира пък Пламен Данаилов, който беше номиниран за министър на финансите в проектокабинета на "Има такъв народ" на излизане от парламента. 

"Имаше доста ясно разписани приоритети. Всички получиха подписана декларация, в която са подписани всички приоритети, които бяха обсъдени, тоест, това, което се говори, са неистини. Оттук нататък се следва конституционната процедура, докъде ще стигнем ще видим, има голяма вероятност да стигнем до втори предсрочни и трети избори за парламент тази година. Това е демокрацията", каза още той. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във