Банкеръ Daily

Общество и политика

Пламен Моллов не се яви пред антикорупционната комисия в НС

Проф. Пламен Моллов (вляво).

Депутатите трябваше да изслушват проф. Моллов заради изтеклия аудиозапис с опит за подкуп на шефа на БАБХ, но той не е открит от Парламентарната комисия по антикорупция, обяви председателят ѝ Михаил Камбарев.

От Университета по хранителна промишленост, където Моллов работи, съобщили, че той е в отпуск до края на месеца. И двата му телефона били изключени.

"Направихме проверка, г-н Пламен Моллов въобще не е идвал. Опитахме да се свържем с него по телефоните му, изпратихме му и покана по мейла. Отпускът не е извинение за неявяване. Комисията ще продължи да опитва да се свърже с него по повод изнесените записи с корупционен елемент в него", каза Камбарев.

Ексдепутатът от НДСВ в 39-то и 40-то НС и ректор на УХТ проф. Пламен Моллов, чието име беше замесено в изтекъл в медиите запис, свързан с опит за подкуп на шефа на БАБХ проф. д-р Христо Даскалов, е сред учредителите на партията "Български възход" на бившия служебен премиер Стефан Янев.

Новата политическа формация бе учредена на 5 май тази година. Освен Пламен Моллов сред учредителите бяха още бившият служебен регионален министър Виолета Комитова, ексспортният министър Даниела Дашева и шефката на Борда по туризъм Поли Карастоянова.

Тези дни пък изтече аудиозапис на разговор за опит за подкуп между проф. Моллов и шефа на БАБХ. Бившият депутат категорично отрече в свое съобщение до медиите да е водил разговори за подкуп и обяви, че няма да коментира политически интриги няма и ще съди всеки, който го набеди.

Бившият депутат в 39-то и 40-то НС Пламен Моллов категорично отрече тази информация. "Не съм водил разговор за подкуп с директора на БАБХ Христо Даскалов. Фалшиви новини не искам да коментирам, каза той пред някои медии.

"Нямам идея за какво става дума. Даже прочетох, че някъде спрягат името на друг човек - Деян Моллов. С г-н Даскалов съм имал срещи, разбира се. Последната беше през януари. Ако някой твърди, че аз съм искал подкуп, нека да го докаже, защото това не отговаря на истината.  Ще съдя всеки, който се опита да ме набеди", заканва се Моллов.

"Предполагам, че тук става дума за политическа атака, тъй като съм учредител на партия “Български възход”. Предполагам, че този компромат се вади сега от управляващите, тъй като ние сме контрапункт на сегашната власт. Забележете, че това се случва само седмица, преди учредяването на партията. Бъдете убедени, че който посочва името ми като човек, предложил подкуп на шефа на БАБХ, ви лъже. Това е огромна лъжа. Явно някой се опасява от бъдещи политически събития", допусна той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във