Банкеръ Daily

Тошко Йорданов:

Пламен Георгиев трябва да бъде отзован! Вижте му само испанския

Няма как да има различия в коалицията по темата Република Северна Македония, коментира председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов пред журналисти в парламента.

"Различия ще има, само ако някой от коалиционните партньори реши, че позицията на България трябва да бъде променена от вида, в който е. Тогава да, това ще е нарушение на коалиционното споразумение. Но дълбоко се съмнявам, че някой ще рискува разваляне на коалиционното споразумение заради това'', каза Йорданов.

Той посочи, че в коалиционното споразумение за Република Северна Македония /РСМ/ пише, че позицията на България е такава, каквато е - не се променя, и оттам нататък има надграждане.

"Надграждане е създаването на допълнителни комисии, които са записани'', отбеляза Йорданов.

По думите му надграждане е и предложението на "Има такъв народ". "И то не е към РСМ, а към нашите партньори в НАТО и в ЕС, че тези два проблема е крайно време да бъдат решени", допълни той.

В началото на седмицата в позиция във Фейсбук лидерът на ИТН Слави Трифонов се обърна към партньорите ни от НАТО и ЕС - "след като толкова държите ние да подкрепим Северна Македония за преговори за членство в ЕС - постъпете партньорски към нас, както искате ние да сме ви партньори - без визи за САЩ и веднага в Шенген".

Тошко Йорданов коментира и отзоваването на българския консул във Валенсия и бивш ръководител на антикорупционната комисия /КПКОНПИ/ Пламен Георгиев.

"Въобще не му е мястото там. Даже трябваше по-рано да се случи, ама то си има технологично време. Естествено, че трябва да бъде отзован. Не отговаря на заеманата позиция, без да броим цялата му предишна история. Не само морал, вижте му испанския", коментира Йорданов.

Относно управлението на кризата с COVID-19, председателят на ПГ на "Има такъв народ" коментира, че коалиционните партньори са на различно мнение за някои неща. "Например този зелен сертификат не върши работа, видимо'', посочи той.

По-рано в пленарната зала, докато се обсъждаше темата за зеления сертификат и евентуалното създаване на комисия по нея, Йорданов призова колегите си да не се правят на "ощипани момичета".

"Ковид е тема, която засяга всички. Да спрем да бъдем лицемери, защо не искате да има комисия - защото ще ви натовари нещо ли? Хайде да спрем да се правим на ощипани момичета! Обществото трябва да има информация", се обърна към народните представители депутатът от ИТН Тошко Йорданов по време на обсъждането в НС дали да бъде създадена Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства относно въведените на територията на Република България противоепидемични мерки срещу COVID-19.

Малко по-рано днес Народното събрание отложи обсъждането и гласуването за достъп със зелен сертификат до сградите на парламента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във