Банкеръ Daily

Общество и политика

Пламен Димитров с писмо до премиера, иска тристранка

Президентът на КНСБ Пламен Димитров изрази желанието си в най-скоро време да бъде свикано заседание за Национален съвет за тристранно сътрудничество. С писмо Димитров се обръща към министър-председателя Георги Близнашки и отбелязва, че е изключително важно още в началото на функционирането на служебното правителство да се стартират ангажиментите на национален тристранен диалог между работодателите, синдикатите и изпълнителната власт.

"Давам си сметка за Вашата натовареност и сгъстената програма на всички членове на правителството, но позовавайки се на заявената готовност Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) да се ангажира с най-парещите, макар и по-дългосрочни от мандата на служебното правителство проблеми, които несъмнено провокират обществено напрежение. Затова е належащо свикването на НСТС в най-кратък срок", пише Димитров до премиера.

Както вече споделих - обръща се той,- пред Вас, темите, които би следвало да се разгледат включват на първо място резултатите от анализа на правителството, относно състоянието на държавата, на икономиката, на публичните финанси, проблемите на българската енергетика, развитието и перспективата за пенсионната реформа.

Според президентът на конфедерацията по преценка на министър-председателя Близнашки или по мнение на министрите, обект на обсъждане и ангажименти на партньорите могат да бъдат и други важни за икономиката и обществото проблеми.

„Надявам се, че ще направите необходимото за структуриране на правителственото участие в НСТС и за скорошно насрочване на заседание на НСТС", завършва синдикалният лидер.

Facebook logo
Бъдете с нас и във