Банкеръ Daily

Общество и политика

"Пирогов" закри последното си COVID отделение

"Пирогов" закри последното COVID отделение, съобщиха от лечебното заведение на страницата си във "Фейсбук". По време на втората вълна на пандемията болницата преструктурира Втора клиника по ортопедия и травматология в COVID отделение. По време на третата вълна те станаха 12 с общо 498 легла. Отделно в 4 реанимационни сектора се борят за живота на най-тежко болните, допълват от "Пирогов".

”Лице в лице с тази зараза спасихме много хора. Някой не успяхме, но дадохме всичко, на което сме способни. Бяхме екип за пример", заяви началникът а отделението д-р Снежана Бахарова. 

Още преди първите случаи на коронавирус в България, болница "Пирогов" и Клиниката по вътрешни болести са подготвени и през март 2020-та година успяват за часове да организират лечебната дейност така, че нито един нуждаещ се да не остане на прага на болницата.

"15 месеца по-късно продължаваме да приемаме тежко засегнати от коронавируса и се надяваме скоро да дойде денят, в който останалите ни близо 40 легла за COVID-19 болни ще изглеждат както тези на снимките", казват от болницата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във