Банкеръ Daily

Общество и политика

"Пирогов" намали с 20 лева цената на PCR теста

Столичната болница „Пирогов“ намалява цената на PCR тестовете – от 100 на 80 лева, съобщиха от лечебното заведение. Целта е то да стане максимално достъпно за пациенти със симптоми и по този начин да се ограничи разпространението на заразата. Лабораторията разполага и с възможност за колективно тестване в различни пакети, включително и "Семеен пакет" до четирима души, уточниха от "Пирогов". 

"Зеленият коридор" за имунизация в болницата продължава да работи и разполага с количества от ваксините срещу коронавируса на "Пфайзер", "Модерна" и "АстраЗенека", за да продължи имунизацията на всеки, който пожелае.

За „Зелен коридор” са обособени ваксинационните зони във фургона пред главния вход на „Пирогов" и Медицинския център „Н.И.Пирогов” .

Ваксинационният пункт в Директората ще очаква всички, които имат записани часове за първа и втора доза в електронната система на Министерството на здравеопазването. Той ще работи от 08:30 до 17:30 часа без почивен ден, включително събота и неделя.

Мобилните екипи на болницата също са в готовност да имунизират колективи на място. Продължава имунизацията и съгласно Националния ваксинационен план.

Facebook logo
Бъдете с нас и във