Банкеръ Daily

Общество и политика

"Пирогов" на протест, иска си уволнения директор

Лекарите от "Пирогов" излязоха на 10-минутен протест като настояха да им бъде обяснено защо е сменено ръководството на лечебното заведение и по-конкректно директора им проф. Иван Поромански.

 Според медиците болницата няма стабилно ръководство вече дълго време, затова и поискаха да бъдат "оставени да работят на спокойствие", заявявайки че обвиненията към Поромански са несъстоятелни.

Те не одобряват начина, по който става смяната на ръководството, защото никой не е обяснил по какви причини тя се случва. Според тях здравният министър Асена Сербезова досега не е дошла нито веднъж да чуе проблемите им.

Заради "странни кадрови решения и забавени плащания" протестиращите са изпратили писмо и до премиера в оставка Кирил Петков.

Припомняме, че Асена Сербезова освободи проф. Иван Поромански от длъжността директор на "Пирогов" преди няколко дни. Тогава стана ясно, че при проверката на извършените плащания през 2020 и 2021 г. по сключени договори между 2014-та и 2021-а не е спазена поредността на постъпването на фактурите в болницата.

Незабавно са били изплащани пари по последните сключени договори, а дължимите суми по сключени от предишните началници договори са забавяни, информираха тогава от Министерството на здравеопазването.

Междувременно, от новото ръководство на "Пирогов" съобщиха, че най-късно на 30 юни служителите ще получат трудовите си възнаграждения. Това е станало възможно, след като изпълнителният директор д-р Валентин Димитров днес е подписал анекса към Националния рамков договор с Националната здравноосигурителна каса.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във