Банкеръ Daily

Общество и политика

„Пирогов“ изписа и седмия пациент от катастрофата на „Струма“

От „Пирогов“ беше изписан и последният пациент, приет в лечебното заведение в резултат на тежката катастрофа на автомагистрала „Струма“.

Медицински екип от Северна Македония го е откарал до родината му.

Това е пациентът, който е претърпял операция в Клиниката по ортопедия и травматология, а по-късно - и в Клиниката по неврохирургия, той е в стабилно състояние.

Мъжът, както и останалите шестима, приети в лечебното заведение след катастрофата, при която загинаха 45 души, вече са настанени за проследяване в Северна Македония и Сърбия, уточняват от „Пирогов“.

В началото на седмицата бяха изписани четирима от пострадалите в катастрофата на АМ "Струма". В събота (27 ноември) от болницата си тръгнаха първите двама от седемте оцелели пътници на изгорелия автобус.

От "Пирогов", където те бяха настанени, съобщиха, че д-р Анастасия Викторова от Клиниката по изгаряне и пластична хирургия е предала пациентите на медицински екипи от Република Северна Македония.

Изписаните болни са стабилни и в добро общо състояние, посочват от "Пирогов". Предвижда се да бъдат настанени за наблюдение в лечебни заведения в родината си, става известно от съобщението.

В нощта на 23 ноември автобус с регистрация в Скопие, пътуващ от Турция към Северна Македония, катастрофира и се запали близо до с. Боснек. Загинаха 45 души, спасиха се седмина.

Facebook logo
Бъдете с нас и във