Банкеръ Daily

Общество и политика

Пиарът на Борисов: Не крия, че познавам Гешев

Снимки на екрана на телефона на главния прокурор Иван Гешев бяха разпространени във Фейсбук

Пиарът на партия ГЕРБ Севдалина Арнаудова коментира чата си с главния прокурор Иван Гешев, заснет по време на заседанието на правната комисия. Тя посочи, че имала комуникация и с Мая Манолова, и с Христо Иванов, и с президента, и със съпругата му. "Всички си обсъждат случващото се в парламента. Нормално е да познавам всички", каза Арнаудова. По думите ѝ с Гешев са обсъждали изказванията в правната комисия, а тя не крие, че го познава.

"Христо Иванов и Лозан Панов дали си чатят", попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Ще ѝ взема като моя телефон, нито има човечета, нито нищо. Казах ѝ вече да не си пише с други мъже и само на мен да ми праща сълзички, муцунки. С Мая Манолова може, защото и аз съм си чатил много с нея, но не надничам на никого в телефоните", каза Борисов. 

Никога не ми е бил интересен президентският пост, заяви председателят на ГЕРБ, който посети Перперикон заедно с привърженици и активисти на партията. Той допълни, че съвсем скоро от ГЕРБ ще обявят кандидата си за президент. Най-вероятно ще се явят на президентските избори отново в коалиция със СДС. Най-добре би било да има обща кандидатура за президент на демократичната общност, смята Борисов.

На въпрос дали е готов отново да бъде премиер, той отвърна "по-подготвен няма".

Бившият премиер отново критикува президента Румен Радев и нарече актуализацията на бюджета, приета от парламента, популизъм: "Защо е този популизъм? Не беше разяснено на хората, че става въпрос за актуализация на миналогодишния бюджет. Всички тези партии, които гласуваха в куп, водени от Йордан Цонев и ДПС, гласуваха бюджет само за няколко месеца, а защо не гласувахте за цялата година, за да видим как ще излязат приходи и разходи? 135 млн. лв. струват новите избори плюс предишните два вота стават близо половин милиард похарчени грешни пари."

Лидерът на ГЕРБ коментира и предстоящите парламентарни избори: "Такова шоу, като в сегашния парламент зрителите не са гледали и в предаването на Слави Трифонов. Какво ще постигнат новите избори? Какво ще се промени между партиите, за да се заобичат и да направят правителство? Тогава цялата вина Радев ще прехвърли върху партиите и ще излезе сух от водата, а всички тези в парламента може да ги няма."

На въпрос как ще коментира евентуалния политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, Борисов отговори, че приветства всеки нов политически проект: "Аз обаче не видях нищо да се случва нито във финансите, нито в икономиката. Виждам само протестиращи сектори във всеки един бранш."

За "скандала 500K" и твърденията, че Татяна Дончева от "Изправи се БГ! Ние идваме!" се опитвала да подкупи Радостин Василев от ИТН, Борисов коментира: "500K може да е 500 кинта, кила, каймета. Но Тошко Йорданов каза, че е подкуп по 500 хиляди лева на депутат. Как да го разчитам? Това го каза г-н Йорданов." 

Facebook logo
Бъдете с нас и във