Банкеръ Daily

Общество и политика

Петър Витанов: БСП не е вождистка партия

"Всички опити да бъдем изкарани вождистка партия не почиват на реалните обстоятелства". Такъв коментар направи в телевизионно интервю вторият в листата на БСП  Петър Витанов за предстоящите европейски избори.

По думите му Националният съвет на БСП възприе голяма част от хората в евролистата си, но имало друго колективно избиране за присъствието на лидера на ПЕС Сергей Станишев. Според Витанов причината, поради която първоначално Станишев отпаднал от листата на БСП е, че бил много ангажиран предвид общата европейска кампания. БСП обаче показала колективния дух на партията и се взе едно колективно и разумно решение.

"БСП не се превръща във вождистка партия вчера и се видя. Това говори за демократичните процеси в партията и не смятам, че Корнелия Нинова беше бламирана", категоричен е Витанов и допълни, че лидерът на БСП носи толкова отговорност, колкото всеки член на партията.

Той е сигурен, че целият пленум е излязъл обединен.

Витанов приема Иво Христов като положителна номинация, защото се възприема като автентичен ляв и изявен представител. По думите му присъствието на началника на кабинета на президента е силно положително и той никога не е крил политическите си виждания.

Социалистът определи изказването на премиера Бойко Борисов отпреди седмица, че Корнелия Нинова и Иво Христов се споглеждали по време на КСНС като "махленско изказване" и по думите му е съвсем естествено, че опозицията в България има сходни тези.

Витанов очаква поне 7 евродепутати и левицата ще се бори за победа на предстоящите европейски избори. За БСП победа означава поне един глас повече от техния основен опонент. В предстоящите битки червените ще се борят да осветлят управлението на България и да покажат пороците на настоящето управление, което спира икономическото развитие на страната.

''Дали БСП ще се върне в парламента, ще се реши от ръководството на партията'', обясни Витанов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във