Банкеръ Daily

Николай Хаджигенов:

Петър Илиев също трябва да бъде оттеглен

Николай Хаджигенов, заместник-председател на ПГ "Изправи се БГ!Ние идваме", смята, че не само номинираният за правосъден министър Момчил Иванов трябва да бъде оттеглен от проектокабинета, предложен от "Има такъв народ". Това коментира самият той пред журналисти в парламента. Според него  оттеглянето на Момчил Иванов е било направено, защото последният е бил "нахапан основателно от медиите".

"Това е мое умозаключение, може и да греша", коментира Хаджигенов, след което изтъкна, че би било разумно да има и други оттеглени кандидати за министри. Като например предложеният за министър на вътрешните работи адвокат Петър Илиев. Неговото име се свързва с обвинения за плагиатство, за които Софийският университет е започнал проверка.

"Името му се споменава по-често от това на Бойко Борисов докато бе на власт, така че би било логично. Това е нещо, което ще решат ИТН - не аз", допълни Хаджигенов.

Той обясни, че след като се съберат формациите от ИБГНИ, депутатите ще гласуват предложения от ИТН проектокабинет анблок.

Хаджигенов коментира, че теоретично е възможно проектокабинетът да бъде гласуван тайно и изтъкна, че той лично е противник на тези неща. "Гласуването трябва да бъде явно", коментира депутатът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във