Банкеръ Daily

Общество и политика

Петков: Ще говорим с ИТН, ако Трифонов не взима решенията

"Единствената цена, която не сме готови да платим, е да вкараме задкулисието обратно в управлението." Това заяви пред репортери в парламента премиерът в оставка Кирил Петков. По-рано той и министърът на енергетиката в оставка Александър Николов бяха изслушани на закрито заседание от депутатите за доставките и цената на природния газ. 

На въпрос има ли вече 121 депутати, които да подкрепят евентуалното бъдещо правителство с мандат на "Продължаваме промяната", Петков отговори, че разговорите продължават. "Много искахме да обърнем разговора и да не бъде "подкрепяте или не подкрепяте", каза той. И добави, че има ясни политики, стратегии и законопроекти, за които може да се говори. Във връзка с разговорите с депутати от "Има такъв народ" премиерът в оставка посочи, че се водят разговори и се отправят покани. "Дори да кажат "не", да видят цялата програма, да дискутираме важните за България приоритети и тогава да си направят становището", допълни той. "Единственото ни условие, разбира се, е г-н Слави Трифонов да не бъде човекът, който да взима решения, защото, също както в ГЕРБ г-н Борисов не искаме да взима решенията. Просто не вярваме на тези хора, че могат да бъдат партньори в това управление", изтъкна Петков. 

Премиерът в оставка смята, че е имало липса на интерес от страна на опозицията към днешното изслушване. "Даже депутатите от ГЕРБ, които бяха поставили въпроса, ги нямаше в залата. Ние ги помолихме да бъде закрито заседание и всички си тръгнаха. Протече един разговор с останалите депутати и когато свърши цялото изслушване, те се върнаха обратно", подчерта той. И съобщи, че в петък ще участва в официалната церемония по повод приключването на строителството на газовата връзка с Гърция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във