Банкеръ Daily

Общество и политика

Пет пъти по-малко са пътниците в метрото

Потокът на пътуващите в метрото е спаднал драстично. При 300-350 хиляди пътуващи в нормални условия, сега те са около 50-60 хиляди на ден. В момента не се налага спиране на подземната железница. 

„Стараем се каквото можем и е необходимо – да го правим. Няма да преустановим работа. Колкото и да са намалели, пътниците имат нужда от нашите услуги. Аз съм оптимист, надявам се до няколко седмици борбата с коронавируса да даде резултат“. Това съобщи пред БНР - инж. Стоян Братоев, изп. директор на софийския „Метрополитен“.

В столичното метро видеонаблюдение следи дали пътниците спазват дистанция помежду си, докато чакат влак на пероните. Противоепидемични мерки се прилагат от самото начало на епидемията.  Първо са въведени дезинфекции – неколкократно на ден, миене през нощта, аудио-визуалните съобщения и клипове.

„Имаме до 600 камери, следим да няма струпване на хора. Напомняме, призоваваме, но нямаме правомощия да налагаме глоби“, подчертава инж. Братоев.

Изпитанията на третия метродиаметър продължават. Трябва да се отмени извънредното положение, за да говорим за откриване на нов участък, допълни шефът на столичното метро.

Facebook logo
Бъдете с нас и във