Банкеръ Daily

Председателят на бюджетната комисия в НС Любомир Каримански:

Пенсионерите с намалени пенсии ще бъдат компенсирани през февруари

Пенсионерите, които през януари са получили по-малка сума от предходния месец, ще бъдат компенсирани през февруари, заяви депутатът от "Има такъв народ" и председател на бюджетната комисия в парламента Любомир Каримански.

Той обясни още веднъж, че актуализацията на пенсиите е на база осигурителен стаж, a 60-те лева добавка са временна антикризисна мярка. 

„Това, което е възможно в януари, и най-вероятно някои да са обезпокоени, е да има някакви разлики на база на социалната добавка. Аз искам много ясно да разграничим социална добавка към пенсията и самата база на пенсията, т.е. пенсия за трудов стаж, който е положен", посочи той.

"Трябва да направим тази разлика, защото, ако в миналият парламент, чисто популистки една партия предложи 120 лв. социална добавка, сега виждате, че социалната добавка е 60 лв. и там, ако има някакви разлики за определени пенсионери, те ще бъдат компенсирани в следващия месец февруари“, коментира председателят на парламентарната бюджетна комисия Любомир Каримански.

Facebook logo
Бъдете с нас и във