Банкеръ Daily

Общество и политика

Пеевски ще води листата на ДПС и в Стара Загора

За втори пореден път на парламентарни избори водач на листата на ДПС в Стара Загора ще бъде Делян Пеевсеки. Той е харесван в региона и бе сред кандидатите, събрали най-много номинации в местната структура.

На вота през 2013 г. благодарение на Пеевски ДПС постигна най-голям успех именно в Старозагорския 27-ми многомандатен район, където отчете ръст от 3500 гласа и за първи път спечели два депутатски мандата. През 2013 г. партията взе общо 13 097 гласа и 8,14% от вота в региона.

В крайна сметка Пеевски предпочете да влезе от листата в Пазарджик, където е водач и сега, и така в парламента попаднаха вторият в листата и областен лидер на ДПС Халил Летифов и третият Шендоан Халит, представител на младежкото движение на партията. Двамата и сега са подгласници на Пеевски в листата от общо 9 кандидати, информираха от местната РИК.

Засега е ясно, че срещу Пеевски в Стара Загора ще се изправи Драгомир Стойнев, като водач на БСП и бившият земеделски министър от предишното служебно правителство проф. Иван Станков за АБВ. ГЕРБ пък се очаква да противопоставят отново Лиляна Павлова, която води в Стара Загора и на предишните избори.

Междувременно стана ясно, че Петър Чобанов е поканен да води листата на ДПС във Велико Търново. Близки до бившия министър са потвърдили, че такава оферта е отправена на Чобанов, но той още обмисля дали да приеме. Финансовият министър на правителството на Пламен Орешарски засега не е коментирал възможността.

Когато беше министър, между него и БСП се появи напрежение по данъчни въпроси. Докато правителството бе в оставка, той предложи актуализация на бюджета, но БСП не го подкрепи, за разлика от ДПС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във