Банкеръ Daily

Общество и политика

Пеевски пак отстъпва мястото си в Европарламента

S 250 ff04c672 ba69 43f3 8d57 6d02630056db
S 250 60db976b 5d97 4970 9d37 604f7f5eb086

Делян Пеевски остава народен представител в българския парламент. Това обяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в сряда, първия ден на парламента след кратката предизборна ваканция. Де факто Пеевски отново се отказва и отстъпва мястото си, както преди пет години, когато отново беше избран за евродепутат. Това решение е взето на заседание на ръководството на ДПС вчера. На негово място ще замине за Брюксел Атидже Алиева заедно с Илхан Кючук и Искра Михайлова.

В кулоарите на Народното събрание Карадайъ припомни, че и самият той се отказа от мястото си в Европейския парламент и ще ходи в Брюксел в качеството си на председател на ДПС.

От думите на Карадайъ стана ясно, че вчера е имало събрание на членовете на Централното оперативно бюро на ДПС и там Делян Пеевски е обвил решението си да остане да работи в България. Самият той бе изненадан от въпроса на медиите какво го води в законодателния орган. "Как какво ме води, идвам на работа, какъв изненадващ въпрос от вас", отговори той.

"Аз съм избран народен представител. Тук съм", посочи Пеевски. "Ходя си в районите и работя за хората", обясни той множеството си отсъствия от сградата на Народното събрание.

"Не смятам, че работата е само в (сградата) на парламента", изтъкна Делян Пеевски. Той спази партийния принцип и даде възможност на Мустафа Карадайъ да оповести решението му да не замине за Брюксел.

Facebook logo
Бъдете с нас и във