Банкеръ Daily

Общество и политика

Пеевски отново в парламента: Заговори за намаляване на ДДС и безплатни детски градини

Депутатите от "БСП за България" се върнаха в парламента след тримесечно отсъствие. За втори пореден ден ДПС депутатът Делян Пеевски също е в Сградата на съединението.

При първата си поява в Народното събрание Пеевски обяви, че се отказва от евродепутатското си място, както подходи и през 2014 г., когато отново имаше "билет" за Брюксел. 

Днес Делян Пеевски отново каза няколко думи в кулоарите. И се спря на въпросите какви законопроекти ще внася: "Вчера ме питахте какви законопроекти. Мислиме да внесеме проект за свалянето на ДДС на хляба, защото това е голям проблем, на 5%, за лекарствата да помислиме и безплатни детски градини... и за книгите"

Ортакът му в законодателните инициативи Йордан Цонев подчерта, че това не бил популистки ход: "Обмисляме пакет законодателни инициативи свързани с някои промени, напрмер ДДС за хляба, за лекарствата за книгите. Ще проведем обаче срещи с хлебопроизводителите, с бранша на фармацията и т.н. Защото не е еднозначно. Не искаме да бъде популисти. Искаме да сме сигурни, че цените ще паднат, за да го направим. Може да се получи обратния ефект – те да задържат цените и да им се увеличат печалбите".

Така и не стана ясно дали Пеевски ще продължи да идва редовно на работа в парламента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във