Банкеръ Daily

Общество и политика

Пеевски: Николай Василев никога не ме е уволнявал!

Николай Василев никога не ме е уволнявал!

Това заяви пред "Блиц" Делян Пеевски по повод днешното твърдение на Николай Василев, че той е единственият човек уволнявал Пеевски.  

"Той много добре знае, че аз си тръгнах с предишния политически кабинет и никога не съм работил с него, след като той бе избран на министър на транспорта. Не знам защо се опитва да се прави на герой на гърба ми! Крайно време е да престанат опитите на подобни хора да си изкарват дивиденти като използват името ми“, добави Пеевски. 

Потърсен от агенцията за коментар на думите на Пеевски, Василев отговори само: "Няма да коментирам повече този въпрос. Благодаря Ви".

По-рано днес на специална пресконференция заедно с част от ръководството на "Има такъв народ" Николай Василев призна, че го обиждат твърденията, че е продукт на ДПС.

"Това ме обижда. Бил съм част от Тройната коалиция, защото нямаше друга коалиция, която да гарантира влизането на България в ЕС. Аз съм и единственият човек в България, който е уволнил Делян Пеевски", посочи той и добави, че не е зависим нито от ДПС, нито от някое задкулисие. Той няколко пъти спомена "Булгартабак".

Всъщност, през 2007 г. Пеевски бе уволнен като зам.-министър заради корупционен скандал с дружеството не от Василев, а от премиера Сергей Станишев. През 2003 г. Пеевски бе отстранен и от борда на варненското пристанище - но от министъра на транспорта Пламен Петров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във