Банкеръ Daily

Общество и политика

Пеевски иска партийната субсидия да стане 0 лева

Народният представител от ДПС Делян Пеевски заяви, че движението няма да подкрепи предложението на ГЕРБ за партийна субсидия от 1 лв. за един получен действителен глас, но че ще подкрепи тя да стане 0 лв.

"Предложението на ГЕРБ няма да подкрепим, но ще подкрепим да е 0 лв, субсидията. За нас това е див популизъм, което се предлага. Хубаво е да се изясни какво правят партиите после. За нас това значи фалит на партиите при 1 лв. субсидията. Нормално е, ако ще се променя моделът на финансиране, да бъде 0 лв. и отворено финансиране от американски тип от ясни и прозрачни донори", каза Пеевски пред журналисти. На въпрос дали това ще постави партиите в зависимост от бизнеса, той посочи, че така политиката отива в ръцете на олигарсите. 

За намаляването на ДДС- народният представител коментира, че първо ще се извършат консултации и ако има реално поевтиняване за потребителите, ще поискат намаляване, в противен случай - не би имало смисъл.

Той приветства управляващите, че са се вслушали в предложението му за безплатни детски градини и увери, че това ще се случи."Чуха ни и с ДДС-то на книгите, оттам-нататък продължаваме с хляба и лекарствата, ако ще има резултат за гражданите", уточни още Пеевски.

Народният представител от ДПС Йордан Цонев от своя страна заяви, че днес са първите консултации с фармацевтите по отношение на идеята за намаляване на ДДС ставките на лекарствата, а утре от 10:00 ч. ще бъдат консултациите с хлебопроизводителите.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във