Банкеръ Daily

Общество и политика

ПД "Социалдемократи" е против военна помощ за Украйна

Елена Нонева, Политическо движение "Социалдемократи"

Политическо движение "Социалдемократи", което е част от коалицията "Продължаваме промяната" (ПП), е против изпращането на военна помощ за Украйна, обяви председателят на движението Елена Нонева.

"Политическо движение "Социалдемократи" е против изпращането на въоръжена помощ за Украйна. Считаме, че по този начин и по начина, по който останалите страни вземат решение за изпращане на такава помощ, този конфликт просто ще бъде продължаван, ще бъде подклаждан", заяви тя.

"Трябва да се търсят мирни средства и то много спешно, да се приложи много повече дипломация тук, за да могат да седнат двете страни на масата на преговорите. Тази война не трябва да завършва с победител и победени. Трябва да завърши с примирие между двете страни", посочи Нонева.

ПД "Социалдемократи" настоява да бъде свикан коалиционен съвет, преди вземането на решение. 

Бащите на деца до 3-годишна възраст да имат закрила от уволнение. Това предлага политическо движение "Социалдемократи", което е коалиционен партньор на "Продължаваме промяната".

В момента Кодексът на труда предвижда такава закрила само за майките и те могат да бъдат уволнявани от работодателя с предварително разрешение на Главната инспекция по труда, обясни председателят на движението Елена Нонева.  

От движението предлагат утежняване на наказанията за шофьорите нарушители. Нонева коментира, че мерките, които се прилагат сега, показват, че водачите не искат да се дисциплинират и немалка част се считат за недосегаеми.

По думите ѝ основните причини, заради които стават катастрофите, са неправоспособни водачи, шофиране след употреба на алкохол и наркотици, несъобразена скорост и неспазване на знаците.

Законодателните промени ще бъдат предоставени на парламентарната група "Продължаваме промяната".

Facebook logo
Бъдете с нас и във