Банкеръ Daily

Общество и политика

Павлова: БСП да знаят, че социална Европа е сред приоритетите на европредседателството

Приоритетите на социална Европа са част от тези на Българското председателство догодина и на общоевропейският дневен ред, каза министър Лиляна Павлова в Пловдив, запитана за настояването на БСП те да бъдат включени.

Павлова уточни, че социалните теми са залегнали и в дебатите за Бъдещето на Европа, за младите хора, за Западните Балкани, за социалните права, за дигиталната икономика и др. и експертите вече много сериозно работят по тях. В резултат на приетата декларация на срещата в Гьотеборг, която се проведе преди няколко дни, има изразени конкретни стъпки и решения, по които също започваме работа при подготовката на първия европейски съвет на тази тема, допълни тя.

Министърът участва в конференция за дигитална сигурност и култура, организиран от Жени ГЕРБ и Фондация „Конрад Аденауер", на която представи приоритетите на страната и на Съвета на ЕС догодина. Тя подчерта, че трите ключови думи на Българското председателство са: „единна, сигурна и цифрова Европа“. Напълно сме готови за председателството – организационно и логистично, каза министърът на въпрос. Тя отбеляза, че първите срещи от календара вече започнаха. Пловдив ще е домакин на посещенията на най-високо ниво, на част от официалните и експертни срещи, както и тези от културната програма. Това ще е и подготовка за 2019-а година, когато Пловдив ще бъде културна столица на Европа, отбеляза тя. Над 270 са срещите у нас, като освен София, те ще се провеждат в цялата страна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във