Банкеръ Daily

Общество и политика

Павлова: Бихме подкрепили кабинет на ПФ, но няма да участвам в него

ГЕРБ ще подкрепи правителство на Патриотичния фронт, ако на тях бъде връчен мандатът, коментира министърът на благоустройството в оставка Лиляна Павлова пред bTV.

"Премиерът каза, че им го дължим - подкрепа за правителство, но само ако поемат отговорността. Тъй като е много лесно да се говори популистки. Борисов беше много ясен - ние ще подкрепим програмата и политиките, които приемаме и признаваме", добави Павлова.

Тя обаче заяви, че не може - нито тя, нито колегите ѝ от икономическия екип на ГЕРБ - да участва в евентуален бъдещ кабинет с мандат на някой от коалиционните партньори на партията ѝ. "Ние ще готвим нашата си програма, не е редно да участваме в управлението, когато само го подкрепяме. Който е мандатоносител, трябва да направи правителство. Те да преценят какви политики искат да провеждат", каза тя.

Относно зимните условия и почистването на пътищата, министър Павлова заяви, че тази година всичко е наред и благодари на шофьорите, които не са излезли на пътя с неподготвени автомобили.

Има достатъчно машини и препарати, магистралите се обработват, а вчера единствените проблеми са били създадени от два турски тира с лоши гуми и две каравани с летни гуми.

По въпроса за санирането Лиляна Павлова заяви, че ГЕРБ иска да "бетонира" програмата, така че да има средства, с които да се разплатят догодина както направените вече ремонти, така и започналите. Близо 2000 сгради чакат за саниране по националната програма за 2017-а

"Днес в Министерския съвет съм вносител на постановление, за да обезпечим финансовотози 1 млрд. ресурс. За да гарантираме на българските граждани - първите, най-смелите, които се включиха в програмата, че и догодина ще има пари да си довършат сградите. Както винаги - за разлика от другите - ние си изпълняваме обещанията и след нас остават резултатите", заяви Павлова. Ако ние продължим да управляваме, ще продължим програмата, посочи Павлова, по думите на която тази програма е един от основните приоритети на ГЕРБ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във