Банкеръ Daily

Цветан Цветанов:

Павел Вълнев искаше да гарантирам, че нямам зависимости от ДПС

В момента няма как да говорим, че ГЕРБ са алтернатива на статуквото, заяви лидерът на "Републиканци за България" и бивш председател на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

По думите на Цветанов, симбиозата между ГЕРБ и ДПС е ясна. "Освободиха трима министри, затова че имат връзки и са част от подкрепата за ДПС. Владислав Горанов е активният участник в реденото на листите и това дали някой от тези министри ще е в листите, ще е ясен знак, че връзката е много силна и здрава", смята лидерът на "Републиканци за България"

Той изтъкна, че част от хората в „Републиканци за България“, макар и да са стари лица, са качествени и са отстоявали принципни позиции.

Цветанов подчерта, че в новия му политически проект има и много нови и непознати лица и даде пример със заместник-председателя на партията Павел Вълнев. По думите на Цветанов, той е изключително успешен бизнесмен в САЩ, който иска да види промяна в статуквото у нас. "Павел Вълнев ми постави условия, за да работим заедно. Едно от тях беше дали имам зависимости от ДПС – това, което наблюдава в ГЕРБ. Казах му, че нямам и, че съм се доказал във времето в тази посока", каза бившият втори в ГЕРБ пред bTV. Той добави, че зам.-председателят подпомага партията и с парични средства: "Някъде около 1 милион лева са преведени в сметките на "Републиканци за България".

"Вълнев иска този проект да бъде независим. Той е с двойно гражданство и не може да стане министър или депутат. Инвестира във всички държави по света, но това, което вижда е, че в момента трябва да има промяна на статуквото, за да създадеш тази среда за инвестиции", посочи още Цветанов.

Той отбеляза, че всички бизнесмени, които имат партийни обвързаности в България, са забогатели през годините на прехода или от обществени поръчки. "Павел Вълнев е успял човек и бих искал да има повече такива българи, които искат да участват в този процес", допълни председателят на "Републиканци за България"

Цветанов уточни, че в момента е служител в една от фирмите на Вълнев и заплатата му е според "средните стандарти за Съединените щати".

Председателят на РБ няма съмнение, че партията му ще бъде част от следващия парламент след изборите на 4 април. "Не само, че ще прехвърлим прага, а ще бъдем незаобиколим фактор", изтъкна той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във