Банкеръ Daily

Общество и политика

Патриотите взеха на мушка циганските сватби

Трайно безработните, които получават месечни помощи, да бъдат ежегодно оценявани от Агенцията за социално подпомагане. Това предлагат от "Обединени патриоти" с внесени в деловодството на парламента промени в Закона за социалното подпомагане.

Искрен Веселинов от ВМРО обясни, че задължително трябва да има мерки, които да подпомагат развитието на тези хора и да ги правят пригодни за пазара на труда: "Ежегодната оценка, разбира се, че ще се прави от служители на Агенцията за социално подпомагане. Смятаме, че това е една първа стъпка към дебат, който трябва да промени изцяло системата за социално подпомагане".

Съпартиецът му Александър Сиди посочи, че получателите на помощите трябва да връщат средства, когато положението им не съответства на обявените от тях доходи. "Да се опише какво точно е недобросъвестно получени средства, включително, когато получателят притежава имущество, което не съответства на заявените от него доходи, или когато организира публични прояви, които финансира с доходи, значително надхвърлящи заявените от него", обясни депутатът. Той поясни, че говорим за онези случаи, в които всички са виждали изключително сериозните цигански сватби с по 200, 300 и 500 човека, които не съответстват на това, че човекът, който ги вдига, всъщност получава социална помощ и това са единствените му доказуеми доходи. По думите му в такъв случай тези пари трябва да бъдат не само спрени, а и съответно върнати.

Facebook logo
Бъдете с нас и във