Банкеръ Daily

Общество и политика

Патриотите си играят картите по-добре от Реформаторския блок, призна Лукарски

Не вярвам да се стигне до предсрочни избори заради Истанбулската конвенция. Това каза лидерът на СДС Божидар Лукарски пред Би Ти Ви.

"Патриотите отново ще поискат нещо в управлението, което най-вероятно и ще получат. Те доста добре си изиграват картите в коалицията. Доста по-добре, отколкото ние в Реформаторския блок, подхождайки може би малко наивно и по-идеалистично", обясни Лукарски.

Не сме водили разговори с НФСБ, с Валери Симеонов не сме обсъждали каквито и да били общи политически стъпки, категоричен беше Лукарски. „С него съм говорил многократно напоследък, но сме обсъждали само теми, свързани с общото обитаване на сградата на ул. „Раковски”, подчерта лидерът на СДС. Имаме доста добра комуникация с Валери Симеонов, но само на такова ниво, допълни той.

Според него е странно, че партия, която винаги е защитавала десни консервативни ценности, а именно ДСБ, няма позиция по конвенцията. "Очаквах да имат такава позиция, сходна с нашата, особено по отношение на спорните текстове, свързани с т. нар. понятие „социален пол”, отбеляза Лукарски.  

Лидерът на СДС смята, че във вътрешнополитически план има доста трески за дялане и доста неща, на които трябва да се обърне внимание и не вървят. Едно от нещата, за които не се говори, е тоталният блокаж на еврофондовете, каза Лукарски на въпрос как се справя кабинетът „Борисов 3”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във