Банкеръ Daily

Общество и политика

Патриотите поискаха оставката на шефа на Комисия за българите в чужбина

Парламентарната група на "Обединени патриоти" поиска Андон Дончев от "Воля" незабавно да подаде оставката си като председател на парламентарната Комисия по политиките за българите в чужбина. Причината е изказване на Дончев при откриването на културно-информационен център на българското малцинство в село Звонци, община Бабушница, Република Сърбия, на 1 юни тази година.

Според твърденията на патриотите, Дончев заявил пред присъстващите, че нямат нужда от членство в НАТО и ЕС, като посочил, че България нищо не е получила, а в заключение обявил, че местните хора не трябва да очакват нищо добро от България.

Според Патриотите изказването на Дончев е недопустимо от страна на български народен представител, то грубо уронва авторитета на Народното събрание и на българската държава. Това не е първото подобно действие на въпросния народен представител. Миналата година в Украйна Дончев направил изказване пред местната българска общност и гостите от България на език, различен от българския. Заседанията на поверената му комисия се водят некомпетентно по проблематиката за българите зад граница и при постоянно превишаване правата на председателя с цел извличане на вътрешнополитически дивиденти", заяви Красимир Богданов, който прочете декларацията от името на "Обединени патриоти".

Facebook logo
Бъдете с нас и във