Банкеръ Daily

Общество и политика

Патриотите подкрепят ГЕРБ за отсрочване на задълженията на вероизповеданията

Парламентарната група на Обединените патриоти подкрепят предложението на ГЕРБ за отсрочване вместо опрощаване на задълженията на вероизповеданията. Това това обяви депутатът от групата Александър Сиди по време на пресконференция.

"Поздравяваме нашите партньори от ГЕРБ за това, че се вслушаха в разумните аргументи на хората, които казаха, че не е справедливо да бъде поощрявано едно вероизповедание за сметка на всички останали. Ние сме напълно доволни от това решение на нашите партньори. Отлагането на задълженията е правилният път, за да може всеки един в тази държава, без значение дали институция или гражданин, да заплаща своите задължения, така е честно и справедливо", заяви Сиди.

По-рано през деня председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че няма да опростяват, а ще разсрочат дълговете на мюфтийството. 

"Няма договорка с ДПС и не не имало извиване на ръце. Всяка една държава поддържа своите малцинства и религии във всяка точка по света, изтъкна Цветанов. Два милиона лева дава държавата за българските църкви по света", обясни Цветанов.

Той подчерта, че важно да се каже, че става въпрос не да има опрощаване, а отсрочване на задълженията, натрупани до края на 2018 година.

"Всичко, което е изискуемо към момента, ще остане, но ще бъде разсрочено в някакъв период от време, който допълнително ще уточним. Некоректни са всякакви други спекулации по темата. БСП се заиграха с тази тема по един изключително непочтен начин, не смятам, че е редно да дават интервюта от техните централи, а трябва да дойдат тук, за да защитават интересите на техните избиратели. Надяваме се предложението ни да бъде подкрепено от други политически сили, ние показваме по този начин, че търсим решение", коментира Цветанов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във