Банкеръ Daily

Общество и политика

Патриотите обвиниха Кристалина Георгиева за провала в ООН

Основният виновник за провала ни на състезанието за генерален секретар на ООН е Кристалина Георгиева, обяви пред журналисти в парламента лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той поиска нейната оставка като еврокомисар. 

Това, което тя направи, беше обслужване на чужди интереси, а не доброто име на България, убеден е той. Кандидатът за президент на патриотите още не е простил коментара на Георгиева, че трябва да свикваме с мигрантите. По мнението на Каракачанов,тя била абсолютно случаен човек.

Не били удачни обаче спекулации с темата вот на недоверие. Темата става актуална след президентските избори, каза той. По време на президентски избори да се разиграва картата с вот на недоверие има чисто предизборен смисъл и това ще загуби смисъла от целия дебат, смята Красимир Каракачанов.

След изборите патриотите можели да обсъждат вот за външната политика. Такива разговори обаче трябвало да се водят в спокойна политическа среда.

Истината е, че България няма външна политика с характер, каза патриотът. Правителството трябвало да даде много ясен отговор какви са причините за решението за смяната на кандидатурата на Ирина Бокова с тази на Кристалина Георгиева.

Мога да ви кажа, че според нас с г-н Нотев (бел. ред. кандидатът за вицепрезидент Явор Нотев) основните вини за това са две – първо болните амбиции на Кристалина Георгиева и второ липсата на гръбнак и достойнство в българската външна политика, смята Каракачанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във