Банкеръ Daily

Общество и политика

Патриотите няма да искат оставката на Валери Симеонов

Отказът на Валери Симеонов да се извини не предизвика ответни реакции в коалиционните му партньори от „Атака” и ВМРО. Красимир Какарачанов и Волен Сидеров обясниха, че коалиционните отношения при Обединените патриоти не са застрашени. По думите им разпад и разединителни процеси в групата им също няма да има, съобщи Нова телевизия.   

"Негов грях си остава. Ще видим, ще обсъдим в групата, ще обсъдим с колегите какво може да се направи", каза лидерът на "Атака" Сидеров. 

"Смятам, че времето лекува всичко. По-добре е да имаш коалиционни партньори с емоции, отколкото такива, които нямат никакви емоции в живота", коментира на свой ред Каракачанов, който е начело на ВМРО. Той смята, че оставка на Симеонов не е необходима. 

Междувременно от партия "ВОЛЯ" настояха парламентът да се разграничи с декларация от изказванията на вицепремиера Валери Симеонов и на партньора му в коалицията "Обединени патриоти" Волен Сидеров, който заяви, че ако Симеонов беше обидил главния равин на Израел, едва ли щеше да е вицепремиер.

Facebook logo
Бъдете с нас и във