Банкеръ Daily

Общество и политика

Патриотите не са съгласни проверки за корупция да се правят по анонимни сигнали

Патриотичният фронт е предупредил вицепремиера Меглена Кунева заради кои текстове няма да подкрепи антикорупционния закон. Това стана ясно от думите на съпредседателя на фронта Красимир Каракачанов. В четвъртък при гласуването на законопроекта партньорите в управляващата коалиция АБВ и Патриотичен фронт не подкрепиха предложения от вицепремиера Кунева закон.

Каракачанов обяви, че основното им несъгласие е срещу възможността проверки за корупция да се правят по анонимни сигнали. "С 1000 анонимни сигнала ще се блокира работата на бюрото за корупция. Така се работи и с прокуратурите", допълни той. Каракачанов каза още, че подобен текст може да се използва за разчистване на сметки.

Друг проблемен текст, за Патриотите, е назначаването на шефа на антикорупционния орган от правителството. "Това е нелепо, при положение, че то ще проверява хората във властта. Според мен и моите колеги, трябва да се избира от парламента", каза още Каракачанов.

Съпредседателят на Патриотичния фронт поясни, че не са се съгласили да подкрепят проектозакона, срещу обещанието нужните промени да се направят между първо и второ четене, защото веднъж вече са били заблудени по този начин, с приемането на закона за НСО.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във