Банкеръ Daily

Общество и политика

Патриотите настояват ДПС да бъде извадена от властта

ДПС трябва да бъде отстранена от всички властови позиции, призова съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов в декларация по повод началото на политическия сезон. По думите му това остава най-важната задача на коалицията. Симеонов преповтори приоритетите в предизборната програма и отчете задоволително изпълнение на част от приоритетите на властта.

Съпредседателят засегна и темата за бежанската вълна, като според него САЩ трябва да поемат своя дял по отношение на отговорността за бежанския поток, защото са основна причина за голяма част от близкоизточните конфликти. Той обяви, че партията ще настоява за разпределяне на отговорността и тежестта на бежанския поток между всички държави в Европейския съюз. В това число Симеонов включва и разположените по периферията на общността държави като Полша, Швеция, Финландия и Дания. 

"В навечерието на новия политически сезон от нас зависи тежките политически, икономически и обществени сътресения на нашите съседи - Гърция, Македония, Сърбия, Румъния и Турция кризите им да не достигнат до свещените граници на Майка България", каза Валери Симеонов. Той се ангажира патриотите ще подкрепят реформите в съдебната система, здравеопазването, образованието и разтоварването на социалната система от "прекомерните социални помощи, водещи до създаването на застрашително нарастваща социална прослойка от неработещи и неплащащи данъци консуматори".

Освен това Патриотичният фронт ще настоява при актуализацията на бюджета да се увеличат средствата за МВР за по-успешна борба с миграционния поток и битовата престъпност. "Ще настояваме и за увеличение на бюджета на Министерството на отбраната в посока възстановяването на бойната готовност на българската армия и комплектуването й с модерно въоръжение", заяви Симеонов. По негови думи е необходимо и допълнително финансиране на Министерството на културата, което да е с цел обогатяване на културно историческото наследство, засилване на туристическия интерес и респективно - увеличаване приходите от него.

"Бежанският поток е ново и изключително сериозно предизвикателство пред България", категоричен е съпредседателят на Патриотичния фронт. По този повод е необходимо страната ни да постави категорично искане за разпределяне отговорността и тежестта на бежанския поток между всички държави в Европейския съюз. Освен това той настоя и за ускоряване на изграждането на защитното съоръжение по границата с Турция, като най-сериозна мярка срещу емигрантите. Симеонов е на мнение и че има нужда от промяна на законодателството с цел увеличаване на санкциите срещу трафика на хора.

Що се отнася до седемте основни приоритета на Патриотичния фронт Симеонов отчете, че по повечето от тях оценката е задоволителна. Все пак от фронта ще да продължат да следят и оценяват напредъка на ресорните министри. Така например, като успех Симеонов отчете и включването на депутатите му с подписи под проекта за промяна на конституцията. "Бяха постигнати успехи в законодателната дейност, свързани с кодекса за социално осигуряване, здравната реформа, гражданската регистрация и други", отчете съпредседателят на Патриотичния фронт. Той допълни, че въпреки наличието на голям брой разнородни политически сили, решенията са постигани със сериозно мнозинство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във