Банкеръ Daily

Общество и политика

Патриотичните формации преговарят за общо явяване на изборите

В понеделник трябва да започнат преговори между партиите в патриотичното пространство за общо явяване на следващите парламентарни избори. Разговори ще се водят между ВМРО, НФСБ и партия КОД на Петър Москов.

До работните разговори се стигна след като лидерът на НФСБ Валери Симеонов отправи призив към патриотичните партии за обединение. Очаква се обаче форматът да бъде по-широк, но не е ясно дали ще участват и лидерите на "Воля" и на "Атака". 

На последните парламентарни избори, проведени на 4 април т.г., ВМРО и "Атака" се явиха самостоятелно, а "Воля" и НФСБ се обединиха в коалиция. Те обаче не успяха да преминат 4-процентовата бариера за влизане в парламента. 

На 6 май лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов потвърди, че ще се водят разговори с "няколко политически формации" от патриотичния сектор. Тогава, без да конкретизира с кого ще се водят те, добави: "Валери Симеонов - с него контактите не са прекъсвани никога и отношенията са запазени, въпреки че се явявахме различно на изборите. Но с Волен Сидеров (лидерът на "Атака" - бел. ред.) контакти не сме поддържали повече от една година, а и не виждам смисъл. Човекът, който е  основната причина за торпилиране на коалицията "Обединени патриоти", той буквално на втория месец започна да плюе колегата си Симеонов. Няма смисъл да се повтаря едно и също".

Партия ВМРО не е поддържала контакти с "Воля" на Веселин Марешки. Разговорите с лидера на партия КОД Петър Москов са били "нормални и тогава, и сега", отбеляза Каракачанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във