Банкеръ Daily

Валери Симеонов:

Патриотичният фронт ще решава дали да участва с министри в кабинета

Патриотичният фронт се оказа изненадан от промяната в позицията на ГЕРБ. Затова коалицията тепърва ще решава дали да участва с министри в кабинета. Това каза пред Дарик радио лидерът на НФСБ и съпредседател на Патриотичния фронт Валери Симеонов. Снощи в интервю за БНТ Цецка Цачева от ГЕРБ заяви, че желанието на партията е Патриотичният фронт да участва в правителството, тъй като формулата за управление, която е успешна, е политически кабинет със споделена отговорност.


"Не мога да кажа дали ще променим позицията си да не участваме с министри, въпреки че имаме решение да не участваме с политически лица в правителството", коментира днес Симеонов. Той припомни, че по време на разговорите си с ГЕРБ те са се договорили да бъде подписана програма за стабилно управление. По думите му ако ГЕРБ излязат с официална позиция по този въпрос, Патриотичният фронт ще преразгледа позицията си по време на заседанието на политическия съвет в неделя.


Лидерът на НФСБ обясни, че мотивът на фронта да не участва с министри в управлението е, че това може да бъде тълкувано като отстъпление на позициите му за желание за собствено управление, каквото фронтът е изразил в предизборната си кампания.

Facebook logo
Бъдете с нас и във