Банкеръ Daily

Общество и политика

Патриотичният фронт с ексцентрични идеи за реформи

За незабавно извършване на одит в енергетиката и коренна промяна в работата на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране призова лидерът на НФСБ и съпредседател на Патриотичния фронт Валери Симеонов от трибуната на парламента в речта си при откриване на първото заседание на 43-тото Народно събрание.

Той се обяви за запазване на плоския данък и въвеждане на прогресивно подоходно облагане, спиране на изплащането на детските надбавки при повече от 2-3 деца, премахване на монопола на Здравната каса, понижаване цените на лекарствата и цялостна образователна реформа.

Патриотите настояват и за въвеждането на изпит по български език. "При положение, че детето не владее езика, родителите да поемат разходите за допълнително обучение", добави Валери Симеонов.

Лидерът на НФСБ се обяви и за изготвяне на стратегия за българската гора, въвеждане на военно обучение в среден и горен гимназиален курс, стратегия за българите в чужбина и не на последно място - право на глас да имат граждани, владеещи добре писмено и говоримо българския език. Симеонов подчерта, че външната политика да бъде подчинена само на интересите на България.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във