Банкеръ Daily

Красимир Каракачанов:

Патриотичният фронт няма да се разцепи, двете партии говорили по различен начин

Въпреки противоречивите изказвания на съпредседателите на Патриотичния фронт, формацията няма да се разцепи. Това увери пред журналисти лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той оправда разногласията с обяснението, че просто двете партии в коалицията говорели по различен начин. По-рано днес лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че двете формации са различни партии, едните са по-компромисни, но в това няма нищо лошо.

Все пак обаче патриотите ще излязат с обща позиция след отговора на премиера Бойко Борисов дали ще остави на поста зам.-министър на отбраната Орхан Исмаилов от „Народна партия Свобода и Достойнство“.

„Един човек, който е в партия, близка до Ергодан, е неприемлив и за двете формации. Едните изразяват мнението си по-емоционално, другите – не“, категоричен бе Каракачанов и увери категорично, че отношенията между двете партии не могат да се развалят толкова лесно.

"Ако Исмаилов остане на поста, патриотите ще излязат с обща позиция, но още е рано да се каже каква ще е тя", посочи лидерът на ВМРО и разкри, че един от вариантите е формацията да оттегли подкрепата си към правителството.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във