Банкеръ Daily

Общество и политика

Патриотичният фронт: Игнорира се патриотичното възпитание в училище

Неприемлив е фактът, че се игнорира патриотичното възпитание в българското училище.  Една от основните цели на образованието, записани в Закона за предучилищното и училищното образование, е съхраняване и утвърждаване на българската национална идентичност. Това заяви депутатът Милен Михов в декларация от парламентарната трибуна от името на Патриотичния фронт по повод първия учебен ден.

"На патриотичното възпитание в часа на класа са посветени четири часа годишно, при това МОН залага на ритуализацията, свързана с познаването на знамето и химна, за сметка на това силно се акцентира върху интеркултурния диалог, толерантността към различния, познаване на неговите религиозни, етнически и културни особености, тоест се поощрява политиката на мултикултурализъм", се посочва в декларацията.

Патриотите са недоволни, че в учебната програма не се откроява принципът на единството на българската нация, че всички трябва да се чувстват първо българи по националност, преди да се самоопределят по етнически или верски принцип. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във