Банкеръ Daily

Общество и политика

Патриотичният фронт готов да вземе третия мандат

Патриотичният фронт е готов да вземе третия мандат и да предложи работещ и професионален кабинет. Това обяви съпредседателят на формацията Красимир Каракачанов, след края на консултациите при президента Росен Плевнелиев.

По Конституция президентът е длъжен да връчи мандат първо на партията с най-много депутати, след това на втората. Третата е по негов избор.

"Заявихме нашата готовност, ако не съумеят първата и втората политическа сила да направят правителство, да вземем третия мандат и да предложим един работещ кабинет", каза Каракачанов.

Той призна, че Патриотичният фронт все още не се запознати с подготвяната от ГЕРБ и Реформаторския блок управленска програма, за да преценят доколко съвпада с техните виждания.

"Плевнелиев се съгласи с някои точки от нашата програма, които споделя - за средния и дребния бизнес, за ревизията в енергетиката", заяви Каракачанов.

"Научихме за жената, която се е самозапалила, в края на срещата с президента. И тя приключи на практика. Тогава с Росен Плевнелиев поговорихме за причините, които карат хората да се палят", каза още той.

Според него причина за това е сегашния политически модел. „Не може поредните или следващите управляващи да бъдат толкова безчувствени към проблемите на хората свързани със социалната сфера, безработицата, ниското заплащане, лошото здравеопазване, емиграцията на младите. Общата констатация е, че така повече не може да продължава”, заяви Каракачанов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във