Банкеръ Daily

Общество и политика

Патриарх Неофит ще направи специално обръщение към нацията

Негово Светейшество патриарх Неофит ще направи специално обръщение към нацията тази вечер, съобщиха от Светия Синод на БПЦ, съобщава БГНЕС.

По време на обръщението му камбаните във всички църкви в страната ще бият в знак на съпричастност между хората и с призив за обща молитва за засегнатите от коронавируса.

С оглед на създаденото и усилващо се психическо напрежение в обществото по повод на пандемичното разпространение на COVID-19, Софийската света митрополия, с благословението на Негово светейшество патриарх Неофит - Софийски митрополит и Български патриарх, разкрива телефонна линия за духовно-психологическа подкрепа. Това съобщиха от Българската патриаршия.

На телефонната линия: +359 886 43 57 17, православни богослови-психолози ще консултират желаещите, всеки ден - от 10.00 до 19.00 часа.

Припомняме, че Българската православна църква още не е отменила религиазните ритуали, литургии и молебени, на които са събират много хора. Напротив, от там обявиха, че промяна няма да има при предстоящите Великденски празници. Останалите вероизповедания – католическо, мюсюлманско и протестантските църкви призоваха своите последователи да се въздържат от посещаване на масовите служби, които ще се излъчват он лайн.

Facebook logo
Бъдете с нас и във