Банкеръ Daily

Общество и политика

Патриарх Неофит се срещна с Великия магистър на Малтийския орден

Негово светейшество българският патриарх Неофит прие на среща Великия магистър на Суверенния Малтийски орден фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето, който е на двудневно държавно посещение у нас по покана на държавния глава. Той бе придружен от представители на Малтийския орден, както и от посланика на България във Ватикана Богдан Паташев, съобщиха от Българската патриаршия.

На приема са били изразени традиционно добрите взаимоотношения на БПЦ с католическата общност у нас.

Великият магистър е благодарил за оказаната възможност и чест да се срещне с предстоятеля на родната ни църква, и е изразил своето впечатление от това колко високо ценена е Българската православна църква не само в страната, но и в чужбина. Той е отбелязал, че се открива първият за страната високотехнологичен уред за рехабилитация на деца, страдащи от детска церебрална парализа, осигурен с подкрепата на посолството на Малтийския орден. Ще бъдат доставени и ехограф за софийска болница, както и линейка за болницата в Дупница.
В края на срещата са били изразени взаимни благопожелания за развитие на социално-милосърдната дейност, както и тържествено и радостно посрещане на Рождество Христово.

В срещата са участвали също Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний, Мелнишкият епископ Герасим, който е главен секретар на Светия синод, и иконом Николай Георгиев - началник на отдела "Връзки с обществеността" при Светия синод.

Facebook logo
Бъдете с нас и във