Банкеръ Daily

Общество и политика

Патриарх Неофит: Нека да се вдъхновим от величието на Спасителя и неговия подвиг

Нека да се вдъхновим от величието на Спасителя и неговия подвиг, за който сме честити като православни християни, да го имаме като пример в живота. Това каза пред журналисти Негово Светейшество патриарх Неофит преди да отслужи Царски часове, вечерня с изнасяне на св. Плащаница в митрополитската катедрала "Св. Неделя"

"На Разпети петък си спомняме състраданията на Господ Иисус Христа и се стараем да следваме Господа в неговия път към Голгота и Възкресението. Нека да се вдъхновим от величието на Спасителя и неговия подвиг, за който сме честити като православни християни, да го имаме като пример в живота", заяви той.

Северна Македония ще вземе Благодатния огън от нас. Но тепърва ще се обсъжда посещение на патриарх Неофит/

"Засега не сме обсъждали този въпрос. Ще има обсъждане и тогава ще се реши кое как да се организира и направи. Сега мълчим пред състраданията Господни", посочи патриарх Неофит, цитиран от фокус. И пожелава на християните много духовно настроение и светли предстоящи празници

В митрополитската катедрала „Св. Неделя“ ще се отслужи Царски часове, вечерня с изнасяне на св. Плащаница. От 18.00 ч. ще се отслужи Опело Христово.

Facebook logo
Бъдете с нас и във