Банкеръ Daily

Общество и политика

Патриарх Неофит и американският посланик обсъдиха религиозната свобода у нас

В сградата на Софийска митрополия се състоя среща между патриарх Неофит и изпълняващият длъжността посланик на САЩ в България Джъстин Фридман. Двамата говориха за религиозната свобода у нас и в САЩ. Участие взеха Мелнишкия епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод, Белоградчишкия епископ Поликарп, викарият на Софийския митрополит, архим. Василий, протосингел на Софийска митрополия.

Негово Светейшество сподели, че отношенията между църквата и държавата са добри и това, че църквата се старае да има добри контакти с държавните институции.

"Българската православна църква подпомага и подкрепя всички добри инициативи в обществото. Полагаме усилия в обединяването на обществото и подкрепяме важните инициативи, които се провеждат у нас", каза патриарх Неофит и обърна внимание и на сънародниците ни, които живеят в САЩ. Той говори за служението на българската епархия в САЩ, Канада и Австралия.

На срещата основно внимание бе обърнато и на работата на църквата с младите хора и подрастващото поколение, както и желанието на БПЦ да бъде въведена задължелната форма на обучение на предмета "Религия" в българското училище. Споделени бяха и проекти, по които Църквата работи, за да утвърди вярата в младите хора. Срещата завърши с надежда за съвместна и ползотворна работа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във