Банкеръ Daily

Общество и политика

Патриарх Неофит: Да се вдъхновим към още по-усърден труд за мирното бъдеще на България

Да преклоним глави пред подвига на всички онези, които се потрудиха и отдадоха живота си за нашата свобода и отново да съпреживеем събитията, довели до освобождението на скъпото ни Отечество. И като имаме пред очи героичната саможертва на загиналите заради нас да се вдъхновим към още по-усърден труд за свободното и независимо, мирно и благословено от Бога бъдеще на обичната ни Родина”. Това каза Българският патриарх Неофит пред събралите се граждани в храм-паметника „Св. Александър Невски” по повод Националния празник на България, съобщиха от пресцентъра на Светия Синод.

По случай празника Негово Светейшество отслужи в патриаршеския катедрален храм-паметник „Св. Александър Невски” панихида за упокоение душите на всички загиналите руски, румънски, български и др. войни в Освободителната руско-турска война за вярата и свободата на българския народ. Патриарх Неофит отслужи и благодарствен молебен за освобождението на страната по време на който изпроси от божието благословение за мира и благоденствието на страната ни.

Редом с архиереите и свещенослужителите на Българската православна църква в съслужението взеха участие и представителите на Руската и Румънската православни църкви у нас – архимандрит Филип (Василцев ) и ставр. ик. Нелуц Опря, които придружиха предстоятеля на православните българи и на официалната церемония пред Паметника на незнайния воин.

Facebook logo
Бъдете с нас и във